Home » Events » IV međunarodni arheološki kolokvij, Crikvenica 2017

IV međunarodni arheološki kolokvij, Crikvenica 2017

samo-logo_mali
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 08/11/2017 - 09/11/2017
All Day

Location
Crikvenica

Categories


U studenom 2017. g. održat će se 4. međunarodni kolokvij “Rimske keramičarske i staklarske radionice. Proizvodnja i trgovina na jadranskom prostoru”, čija je tema ove godine proširena te uključuje ne samo jadranski, već i širi prostor, a Poziv i materijale za prijavu možete preuzeti ovdje.

Ovogodišnjim se kolokvijem želi posebno naglasiti nekoliko tema koje su proizašle iz aktivnosti projekta Red ili su se nametnule iz niza istraživanja i suradnji koje su ostvarene tijekom trajanja projekta. Riječ je o problemima krajolika, prirodnih resursa i distribucijskih mogućnosti u keramičarskoj i staklarskoj proizvodnji uz koje se nadovezuje i druga tematska skupina koja obuhvaća distribuciju proizvoda vodenim putem. Posebna tema posvećena je građevinskoj keramici, kao često zanemarenom segmentu keramičarske proizvodnje, dok će se tradicionalno održati i sekcija posvećena arheološkim ostacima keramičarske i staklarske proizvodnje te predstavljanju keramičkih nalaza.

Organizatori kolokvija su Institut za arheologiju (Projekt RED) i Muzej grada Crikvenice, u suradnji s Odjelom za arheologiju Sveučilišta u Zadru (Projekt AdriaS) i Sveučilištem u Ghentu.