Home » Events » AdriAmphorae – Amfore kao izvor za rekonstrukciju gospodarskoga razvoja jadranske regije u antici: lokalna proizvodnja

AdriAmphorae – Amfore kao izvor za rekonstrukciju gospodarskoga razvoja jadranske regije u antici: lokalna proizvodnja

za-na-web
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 21/04/2016
All Day

Categories No Categories


U sklopu projekata Hrvatske zaklade za znanost RED: Roman economy in DalmatiaAdriaS: Archaeology of Adriatic Shipbuilding and Seafaring, na Institutu za arheologiju 21. travnja 2016. g. održat će se okrugli stol “Amfore kao izvor za rekonstrukciju gospodarskoga razvoja jadranske regije u antici: lokalna proizvodnja“.

Poticaj raspravi su dvojbe i problemi vezani uz rekonstrukciju lokalnog gospodarstva s obzirom na lokalnu/regionalnu proizvodnju i distribuciju amfora i njihov transportni sadržaj. U integriranom znanstvenom nastojanju objedinjavanja spoznaja o povijesti antičkog gospodarstva Sredozemlja, istočnojadranski prostor pruža izniman potencijal koji, na žalost, nije snažnije prisutan u raspravama. Ovom se prilikom žele usporediti saznanja s dvaju obala Jadrana, utvrditi komparativne istoznačnosti i razlike, kao poticaj daljnjim istraživanjima i promišljanjima o antičkom gospodarstvu i ulozi amfora u njegovoj rekonstrukciji.

Pozivnicu za okrugli stol možete preuzeti ovdje.
Preuzmite program AdriAmphorae okruglog stola.

Nekoliko fotografija s okruglog stola: